REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

Grčka tragedija u finalu: Mađari svjetski prvaci, Heleni promašili četiri peterca i zicer za naslov!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 12:39

Finale koje je bilo promocija vaterpola.

Mađarski vaterpolisti osvojili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u Fukuoki boljim izvođenjem peteraca svladali Grčku s 14-13 (4-2, 1-2, 2-3, 3-3; 4-3).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to nevjerojatna utakmica u kojoj smo vidjeli nekoliko promjena u vodstvu, pregršt maestralnih poteza i golova. Rasparali su mrežu u nekoliko navrata majstori obiju reprezentacija. Zalanki, Vamos, Mancherz i Fekete s mađarske strane, odnosno poslovično briljantni Konstantinos Genidunias koji je s pet golova konstantno držao Grčku ili u vodstvu ili priključku.

Uvod u dramu peteraca vidjeli smo u zadnjoj minuti regularnog diejla. Grci su u polukontri dobili igrača više, prebrojavanjem u tri na dva situaciji su centru Konstantinosu Kakarisu omogućili praznu polovicu gola ibivši centar Juga trebao je samo spustiti loptu u gol. Nonšalantnim udarcem dozvolio je Somi Vogelu da vršcima prstiju obrani i odbije u vratnicu te sačuva Mađare. S druge strane, Mađari su preko Nagyja imali udarac za naslov, ali ispriječila se greda.

Ako ste mislili da je to bilo dramatično, drama u izvođenju peteraca doista se rijetko viđa. Vratari Vogel i Zerdevas bili su iznimno raspoloženi, doduše, možda je pravedno također reći da su vodeći igrači pucali pod pritiskom. Od prvih pet serija, svaka je reprezentacija samo dva puta zatresla mrežu! Odluka je stigla u sedmoj seriji, četvrtom obranom Some Vogela! Peterac za svjetski naslov obranio je još jednom bivšem igraču dubrovačkog Juga - Alexandros Papanastasiou će uz Kakarisa biti glavni tragičar doista nevjerojatnog poraza Grčke. Sve su imali u svojim rukama, ali ispriječili su se dlanovi Some Vogela koji je zaključio posljednji čin grčke tragedije.

Nesretni Grci su tako, nakon srebra na OI u Tokiju, finale izgubili i na Svjetskom prvenstvu i pomalo nevjerojatno, još uvijek čekaju na prvo zlato s velikih natjecanja. Ovo im je četvrta medalja sa Svjetskih prvenstava, čak su pet puta medalju oko vrata stavili na Mediteranskim igrama, jednom na Olimpijskim igrama te pet puta u Svjetskoj ligi. Petnaest medalja, ali zlato još uvijek nemaju.

Mađarima je ovo četvrti naslov svjetskih prvaka. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mađarska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpolugrčka vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti